Keramiek kinderen

KERAMIEKCLUB – kinderen
Bij de keramiekclub ga je elk seizoen opnieuw aan de slag met klei. Soms op de pottenbakkersschijf, soms lekker boetseren met je handen, maar altijd ga je aan het einde van de cursus naar huis met weer een prachtig kunstwerk. En natuurlijk heb je dan meteen weer heel veel zin in het volgende seizoensblok!

 

HERFST KERAMIEK – kinderen (basisschool leeftijd)

Van Udense Bodem is het thema waar we in de herfst mee starten. Udenaren zijn met Carnaval Knoerissen dus we starten met het maken van een varkentje. Daarna gaan we echt met de Udense bodem aan de gang en gebruiken daarvoor Maashorstklei. Wezens uit de schimmige wereld tussen licht en donker. En natuurlijk hebben we ook een les waarop je zelf mag kiezen wat je maakt. De laatste les voor de vakantie krijgt alles, behalve de wezens van leem, een glazuurlaag zodat het echt AF is.

Start & duur     12 september 2018, 6 lessen

 
 
 
 
 

WINTER KERAMIEK – kinderen (basisschool leeftijd)

In de wintertijd gaan we meer naar binnen. We gaan gezelschapsspelen maken en wat zeg je van een fantasiefiguur uit jouw computergames? Kun je een eigen wereld bedenken waar een knikker door op reis kan gaan? En ook hier kun je natuurlijk een eigen opdracht verzinnen in de les. Ook leer je een nieuwe glazuurtechniek, zodat de spellen heel verfijnd afgewerkt kunnen worden.

Start & duur     24 oktober 2018, 8 lessen

 

LENTE KERAMIEK – kinderen (basisschool leeftijd)

Alles is rond, bloembollen, de zon en de aarde, een voetbal en nog veel meer. En op de draaischijf draait de klei zo hard rond als jij schopt.  Daar ontstaan de prachtigste werkstukken door. Eerst is het wel even wennen om de techniek onder de knie te krijgen. We starten met een eierdopje waarop je je fantasie kunt uitleven. En natuurlijk mag je ook zelf verzinnen wat je maakt, bedenk thuis wel vooraf wat het moet worden, maak een tekening en bedenk welke techniek je gaat gebruiken.  Om het extra fraai mee naar huis te krijgen wordt het prachtig geglazuurd.

Start & duur     9 januari 2019, 8 lessen

 

ZOMER KERAMIEK – kinderen (basisschool leeftijd)

Zomer in je hoofd! Picknicken met een lekker koud drankje! Maak een flessen koeler en een prachtige serveerschaal. Heb je het draaien op de pottenbakkersschijf al onder de knie? Want dat moeten we natuurlijk veel oefenen.  En zo maken we al snel tapas schaaltjes. Vrolijke zomerglazuren maken het geheel af.

Start & duur     13 maart 2019, 6 lessen

Keramiek kinderen herfst

Tijdsduur
90 minuten
Dag / tijdstip
wo 16.00-17.30
Aantal lessen
6 lessen
Kosten
€ 60,00
Inschrijven

Keramiek kinderen winter

Tijdsduur
90 minuten
Dag / tijdstip
wo.16.00-17.30
Aantal lessen
8 lessen
Kosten
€ 80,00
Inschrijven

Keramiek kinderen lente

Tijdsduur
90 minuten
Dag / tijdstip
wo. 16.00-17.30
Aantal lessen
8 lessen
Kosten
€ 80,00
Inschrijven

Keramiek kinderen zomer

Tijdsduur
90 minuten
Dag / tijdstip
wo. 16.00-17.30
Aantal lessen
6 lessen
Kosten
€ 60,00
Inschrijven

Ine van Grinsven

Ine van Grinsven

Op de kleuterschool maakte ik een heks van Maasklei. Het hele jaar mocht die bovenop de kast in de k...

Specialisme
Keramiek
Meer informatie