Jan van Eyck

Vanaf 01 februari 2020 is er in Gent een spectaculaire tentoonstelling te bezoeken: ‘Van Eyck. Een optische revolutie’. Het belooft de grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit te worden. Wereldwijd zijn er van deze Vlaamse meester slechts een twintigtal werken bewaard gebleven. Daarvan is de helft in Gent samengebracht en wordt getoond met werk van zijn meest getalenteerde tijdgenoten.
Jan van Eyck was hofschilder van de Bourgondische hertog Filips de Goede (1396-1467). Deze flamboyante hertog omringde zich met de beste kunstenaars. In de Vlaamse handelssteden Gent en Brugge spiegelde de rijke burger zich aan de pracht en praal van het hof en verzamelde net zo gretig kunst, kostbare kunstnijverheid en andere luxe producten.
Tijdens deze verdiepende cursus duikt u in de late middeleeuwen. U maakt kennis met het leven en werk van Jan van Eyck én zijn tijdgenoten, we stellen u voor aan de rijke opdrachtgevers en geven een beeld van de hofcultuur van de Bourgondische hertogen met alle feestelijke pracht en praal.
Data:
Dinsdag 28 januari, 4, 11 en 18 februari.
Tijd 10.00 uur – 11.30 uur 

Jan van Eyck

Tijdsduur
90 minuten
Dag / tijdstip
Dinsdag 28 januari 10:00
Aantal lessen
4
Kosten
€ 40,00
Inschrijven

Marie Christine Walraven

Marie Christine Walraven

Specialisme
kunstgeschiedenis
Meer informatie